Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета задушени в сметана

Пилешки дробчета задушени в сметана

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки дробчета задушени в сметана
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ей такива вкусотии ни карат да си мечтаем да имаме по два стомаха"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • готварска сметана - 200 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете измитите и почистени дробчета в прясното мляко, след като изтече времето, прецедете добре. Нагрейте олиото и добавете ситно нарязаният лук, настърганият морков и прецедените дробчета от млякото и запържете за около 5-6 минути.

Отделно в купа налейте сметаната, прибавете брашното и горчицата, разбъркайте да гладка смес.

Изсипете сместа при дробчетата и оставете така да къкри на слаб огън за около 10 минути.

В края на готвенето добавете пресования чесън, черният пипер (може и ситно нарязан магданоз) и посолете на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: