Тетови бухти

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
27/12/2019
"Искаме да знаем защо тези бухти се казват Тетови - че са супервкусни ни стана ясно"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138 183
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В част от топлата вода разтворете маята, добавете 1 ч.л. от брашното и оставете на топло да шупне.

В останалото брашно добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. В него поставете маята, олиото и останалото количество топла вода.

Замесете меко и гладко тесто, поставете го в съд намазан с олио, завийте със стреч фолио и поставете съда на топло (аз ползвам фурната на 50 градуса включена) да удвои обема си.

През това време в купа чукнете яйцата и ги разбийте с вилица, добавете натрошеното сирене и киселото мляко, разбъркайте внимателно да не натрошите сиренето много (на каша) и оставете настрани.

Намажете тава с правоъгълна форма с размери 20х30 см или подобна такава.

От втасалото тесто вземете парче колкото топче за тенис маса, оформете го на топче и го оваляйте в олио. Подредете оформените бухти в тавата на разстояние едно от друго, завийте със стреч фолио и отново на топло за 15 минути.

След изтеклото време залейте топчетата с яйчената смес равномерно и включете фурната на 170 градуса. След като нагрее, поставете тавата в нея и печете тетовите бухти до златисто за около 25 минути.

Зарадвайте семейството си с тази топла и невероятно вкусна закуска!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#177555
В Добруджа ги наричат милинки с банична заливка или просто топчета.
2
0
Николина Панчева
зливката е итресна
5
4