Начин на приготвяне
Тетови мекици - идеални с пудра захар. Могат да се гарнират още с едросмляна лютеница или пък конфитюр по избор.
В купа сипете водата, заедно със захарта, маята и 1 с.л. брашно. Покрийте купата и я поставете на топло, да се активира.
Добавете предварително разбитото яйце, олиото и солта, разбъркайте. Постепенно към тях прибавете пресято брашно, докато получите топка лепкаво тесто. Покрийте тестото за мекици и оставете да втаса за 1 час.
Налейте повечко олио в тиган и оставете да нагрее добре. С добре намаслени ръце, късайте топчета от тестото и разтягайте максимално, до кафяв цвят.
Трябва да са добре изпържени, стават с хрупкава количка отвън и пухкави мекици отвътре.
Пробвайте какви мекици правят в Тетово!