Тетови мекици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Тетови мекици
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Няма значение дали хапвате Тетовите мекици със сладко или солено - важното е да ги опитате"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл топла
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тетови мекици - идеални с пудра захар. Могат да се гарнират още с едросмляна лютеница или пък конфитюр по избор.

В купа сипете водата, заедно със захарта, маята и 1 с.л. брашно. Покрийте купата и я поставете на топло, да се активира.

Добавете предварително разбитото яйце, олиото и солта, разбъркайте. Постепенно към тях прибавете пресято брашно, докато получите топка лепкаво тесто. Покрийте тестото за мекици и оставете да втаса за 1 час.

Налейте повечко олио в тиган и оставете да нагрее добре. С добре намаслени ръце, късайте топчета от тестото и разтягайте максимално, до кафяв цвят.

Трябва да са добре изпържени, стават с хрупкава количка отвън и пухкави мекици отвътре.

Пробвайте какви мекици правят в Тетово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: