Начин на приготвяне
Слагаме прясното мляко, маслото, захарта и солта на котлона до кипване. Добавяме брашното при непрекъснато бъркане до получаването на гладка топка тесто.
Изчакваме да поизстине и добавяме едно по едно яйцата и разбъркваме до пълното им поемане - аз използвах миксер за тази цел.
Загряваме фурната на 200 градуса.
В тава, постлана с хартия за печене, оформяме еклерите - можем да използваме шприц или две лъжички.
Печем до златисто - около 30-35 минути, като през това време не отваряме вратата на фурната!
Ягодите режем на парчета и поръсваме със захарта, оставаме за 10 минути да си пуснат сока и пасираме. Получената смес кипваме за секунди и после охлаждаме (ако еклерите са за бърза консумация - може да пропуснем тази стъпка).
Разбиваме сметаната на пухкав сняг и добавяме постепенно пасираните ягоди, бъркаме до хомогенизиране.
Пълним охладените еклери и сервираме!