Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Добавете прясното мляко, маята, ванилията, захарта и чукнете яйцата.
Първоначално разбъркайте с лъжица, а след това започнете да месите. Ако е необходимо, прибавете още брашно, до получаването на гладко и меко тесто.
Покрийте тестото и оставете на топло да втаса. Когато тестото е удвоило обема си, го премесете отново, като топите ръцете си в разтопената мас и месите. Работете така, докато измесите маста.
Разделете тестото на 4 топки. Разточете всяка топка на тънка кора. Нарежете корите на триъгълници.
В широката част на триъгълничето поставете по една ч.л. сладко от ягоди. Навийте триъгълниците на кифлички.
Намажете с разбит жълтък, поръсете с маково семе и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия. Оставете кифличките да втасат.
Втасалите кифлички сложете в загрята фурна и изпечете до златисто в умерена фурна.
Кифличките с ароматен ягодов пълнеж са готови.