Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко бутче с лозови листа в гювеч

Агнешко бутче с лозови листа в гювеч

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Агнешко бутче с лозови листа в гювеч5 / 5
13/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"За перфектното агнешко ви трябват лозови листа и ... търпение Опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - около 1.5 кг
  • пресен лук - 4 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • олио - около 5 - 6 с.л.
  • масло - около 30 - 40 г, разтопено
  • лозови листа - около 2 връзки пресни или общо 40 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • вода
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ГАРНИТУРА
  • картофи - печени на фурна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситненият лук се задушава на умерен огън в олиото, докато омекне. Сваля се от огъня и се добавя накъсани листа джоджен и магданоз, наситнен заедно с дръжките.

Добавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се настрани.

Агнешкото бутче се измива и подсушава с домакинска хартия. Посолява се със сол и черен пипер.

Дъното на гювеча се застила с част от пресните лозови листа, също така и страните му. В средата се поставя месото, поръсва се обилно с червен пипер и покрай него се поставят зелениите и се покрива с още лозови листа.

Краищата им се загъват навътре към месото. Добива се още малко разтопено масло и малко вода. Похлупва се с капак и се запечатва с тесто от брашното и водата.

Пече се на 180 градуса за около 3 часа.

Агнешкото бутче с лозови листа в гювеч е много вкусно.

Източник: Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Мислех,че съм се наситила на агнешко и скоро няма да хапна,но това изглежда адски апетитно.
28.05.2017 16:36
1
1
Покажи всички подкоментари