Начин на приготвяне
В купа се разбива размекнатото масло с една чаена чаша захар. Едно по едно се прибавят яйцата.
Брашното се пресява и се размесва с бакпулвера, какаото, ванилията и щипка сол.
Лъжица по лъжица се сипва от брашното в купата с яйцата, като едновременно с това сместа се разбърква.
Бялата смес се приготвя, като се смесват изварата, захарта, едно яйце и една ванилия. Всички съставки се разбиват на гладък крем.
За изпичането на ефектен кекс е хубаво да се използва продълговата формичка, чието дъно и стени са покрити хартия за печене.
Сипва се първо част от кафявата смес във формата, след това - половината череши, предварително почистени от костилките.
Почистените череши се овалват в брашно. Отгоре следва част от изварената и пак кафява смес, череши, изварена смес.
Сладкишът се пече в загрята на 175 градуса фурна. След като се опече, се поръсва с пудра захар.
Кексът с извара и череши е готов.
Коментари