Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с извара и череши

Кекс с извара и череши

Кекс с извара и череши
Снимка: Admin
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ароматен кекс с извара и череши търси чаша горещо кафе за кратко следобедно приключение"

Необходими Продукти

  • За кафявата смес
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • сол
  • какао - 3 с.л.
  • череши - 1 ч.ч.
  • За бялата смес
  • извара - 200 г
  • захар - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • пудра захар
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купа се разбива размекнатото масло с една чаена чаша захар. Едно по едно се прибавят яйцата.

Брашното се пресява и се размесва с бакпулвера, какаото, ванилията и щипка сол.

Лъжица по лъжица се сипва от брашното в купата с яйцата, като едновременно с това сместа се разбърква.

Бялата смес се приготвя, като се смесват изварата, захарта, едно яйце и една ванилия. Всички съставки се разбиват на гладък крем.

За изпичането на ефектен кекс е хубаво да се използва продълговата формичка, чието дъно и стени са покрити хартия за печене.

Сипва се първо част от кафявата смес във формата, след това - половината череши, предварително почистени от костилките.

Почистените череши се овалват в брашно. Отгоре следва част от изварената и пак кафява смес, череши, изварена смес.

Сладкишът се пече в загрята на 175 градуса фурна. След като се опече, се поръсва с пудра захар.

Кексът с извара и череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#192406
Потребител#192406
Благодаря за идеята за страхотен сладкиш!
29.07.2017 16:57
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Да,и аз предпочитам, ,Рикотата",че е с по-гладка структура,но има и хубава българска извара.Аз попаднах на една насипна,обезсолена,коята много ми хареса.Сладкишът ти се е получил много добре, със снимките не виждам проблем,много са си добри.Радвам се ,че рецептата ти е допаднала.
08.06.2017 06:03
2
marcheva14
marcheva14
Албена, тази рецепта влиза в любими! Благодаря!! Нямам думи да кажа колко съм я харесала. Влажност от изварата, там я промених малко и сложих Рикота, не мога да търпя бълг. извара, мирише ми, но това още повече подобри вкуса ѝ, черешите остават сочни, и аромат на хубаво масло и какао. Структура на тестото прекрасна!! Днес я спретнах, заради едни дечица и те бяха много доволни. Хапнаха по три парчета, това чудо никога не се е случвало... мда. Дали да кача снимки след като толкова хубави има от теб и от Админ... ми ще кача и ако Админ не ги хареса да ги маха. Не мога да се справям с тези снимки , много ми е сложно, въртя се нещо снимам, то не излиза както трябва, трия....оф.
07.06.2017 23:48
2