Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешко с бакла, ориз и чесън

Пилешко с бакла, ориз и чесън

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пилешко с бакла, ориз и чесън
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Избрано от кухнята на баба - крехко пилешко с бакла, ориз и чесън"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг (може само бутчета)
  • бакла - 600 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • чесън - 10 главички пресен
  • ориз - 1 к.ч.
  • джоджен - 4 - 5 стръка
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо бланширайте баклата в солена вода, кипнете я за няколко минути, изцедете и оставете на страна.

Нарежете лука и с порциите пилешко или бутчета запържете, след което добавете червен пипер и вода.

Оставете да поври около 30 минути - зависи дали месото е сварено, пробвайте и преценете.

Добавете главичките чесън и баклата, посолете и оставете да къкри, измийте ориза и добавете към манджата.

Като е почти готов оризът, поръсете с нарязан на ситно пресен джоджен.

Пилешкото с бакла, ориз и чесън е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: