Начин на приготвяне
Почистете зелените шушулки прясна бакла и отрежете крайчетата. Нарежете на парчета и накиснете за половин час във вода със сол.
Може и да претриете със сол и да изплакнете.
Бланширайте баклата за 8 минути, отцедете и изхвърлете водата.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука накълцан на ситно. Добавете нарязаната на по-едро чушка и моркова на кръгчета.
След около 5 минути добавете чесъна на филийки, като заделите две скилидки за сервиране накрая.
Когато чесънчето пусне аромата си, сложете доматите, сол на вкус и червения пипер. Запържете и добавете баклата.
Бъркайте в продължение на няколко минути и налейте вода да покрива хубаво продуктите.
Варете на умерен огън до пълното сготвяне на зеления боб.
Накрая разбийте брашното във вода с малко сол. Сипете в тенджерата и варете яхнията с бакла още 10 минути.
Сервирайте зеленчуковата яхния поръсена със свеж накълцан магданоз, кисело мляко и счукан чесън смесен със оцет.
Добър апетит с моята яхния от прясна бакла с морков и чесън!
Коментари