Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Яхния от прясна бакла с морков и чесън

Яхния от прясна бакла с морков и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Яхния от прясна бакла с морков и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
22/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Яхния от прясна бакла с морков и чесън е кулинарно удоволствие, което не бива да изпускате тази пролет"

Необходими Продукти

  • бакла - около 1 кг прясна, зелени шушулки
  • маркови - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава, средна
  • зелени чушки - 2 бр.
  • домати - 300 - 350 г от консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - около 60 мл
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • оцет - на вкус
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелените шушулки прясна бакла и отрежете крайчетата. Нарежете на парчета и накиснете за половин час във вода със сол.

Може и да претриете със сол и да изплакнете.

Бланширайте баклата за 8 минути, отцедете и изхвърлете водата.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука накълцан на ситно. Добавете нарязаната на по-едро чушка и моркова на кръгчета.

След около 5 минути добавете чесъна на филийки, като заделите две скилидки за сервиране накрая.

Когато чесънчето пусне аромата си, сложете доматите, сол на вкус и червения пипер. Запържете и добавете баклата.

Бъркайте в продължение на няколко минути и налейте вода да покрива хубаво продуктите.

Варете на умерен огън до пълното сготвяне на зеления боб.

Накрая разбийте брашното във вода с малко сол. Сипете в тенджерата и варете яхнията с бакла още 10 минути.

Сервирайте зеленчуковата яхния поръсена със свеж накълцан магданоз, кисело мляко и счукан чесън смесен със оцет.

Добър апетит с моята яхния от прясна бакла с морков и чесън!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Баклата не се бланшира!Чесънът се прибавя накрая!Поръсва се обилно с джожен,а НЕ с магданоз!
14.06.2023 21:42
Росица Петрова
Росица Петрова
Любима гозба, която моята баба приготвяше често. Върнах се в детството.
22.05.2023 19:43
1