Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бакла на зърна с ориз

Бакла на зърна с ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бакла на зърна с ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Една от най-вкусните, но незаслужено подценявани ястия от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • бакла - 500 г на зърна
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата трябва да е хубаво узряла, обелете от зелените шушулки и всяко по едро зърно го цепнете с нож. Слагате в солена вода да се попари и отцеждате.

В тенджера запържвате лука и сипвате баклата. Доливате вода и поръсвате с джоджен и малко сол.

Оставяте да къкри, докато зърната омекнат.

Измивате ориза и прибавяте към баклата. Варят се заедно, докато оризът поеме водата и манджата се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: