Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо и печени чушки

Гювечета със свинско месо и печени чушки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Гювечета със свинско месо и печени чушки
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
26/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Колкото повече месце сложите, толкова по-вкусно ще стане гювечето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • яйца - 6 бр.
  • домати - 4 консерви (400 г всяка)
  • лук - 160 г
  • печени чушки - 220 г изчистени
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се измива и нарязва на малки парченца. Задушава се в малко зехтин и вода за 20 мин.

След като се извади месото се слага лукът, без да се добавя мазнина, и се пече 10 мин.

Доматите се изсипват с тенджера и се варят 20 мин. до сгъстяване.

Нареждат се гювечетата, като най-отдолу се слагат доматите, чушките, месото и лукът.

Пече се във фурна на 180 градуса 20 мин., след което се слага по 1 бр. яйце в гювече и се пече 5 мин.

Гювечетата със свинско месо и печени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: