Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера.
В киселото мляко слагаме содата за хляб да шупне и разбъркваме.
В купа разбиваме яйцата със захарта с миксер. Добавяме киселото мляко и олиото на тънка струйка и продължаваме да разбиваме с миксер.
Пресятото брашно го прибавяме на части постепенно и разбиваме добре с миксера. След като е готова кашата, слагаме какаото.
Начупваме два шоколада от 80 г на блокчета в съд и го разтапяме на водна баня. Прибавяме и шоколада към какаото и разбъркваме добре всичко с лъжица. Сместа става с наситен вкус на какао.
Намазваме форма за сладкиш с масло или олио и набрашняваме. Изсипваме сместа в формата и приглаждаме, докато повърхността стане гладка.
Печем сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна около 40 мин. Режем сладкиша като торта.
Да ви е сладко! Хапваме с кафе.
Сладкишът става сочен, мек и много ароматен.