Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Какаов сладкиш с млечен шоколад

Какаов сладкиш с млечен шоколад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Какаов сладкиш с млечен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Въпрос на добър вкус е да поднесете поднесете кафето с парче неустоим какаов сладкиш с млечен шоколад"

Необходими Продукти

  • млечен шоколад - 2 бр.
  • какао - 4 с.л. с връх
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно за кекс - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - ½ пакетче (5 г)
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - или масло за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера.

В киселото мляко слагаме содата за хляб да шупне и разбъркваме.

В купа разбиваме яйцата със захарта с миксер. Добавяме киселото мляко и олиото на тънка струйка и продължаваме да разбиваме с миксер.

Пресятото брашно го прибавяме на части постепенно и разбиваме добре с миксера. След като е готова кашата, слагаме какаото.

Начупваме два шоколада от 80 г на блокчета в съд и го разтапяме на водна баня. Прибавяме и шоколада към какаото и разбъркваме добре всичко с лъжица. Сместа става с наситен вкус на какао.

Намазваме форма за сладкиш с масло или олио и набрашняваме. Изсипваме сместа в формата и приглаждаме, докато повърхността стане гладка.

Печем сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна около 40 мин. Режем сладкиша като торта.

Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Сладкишът става сочен, мек и много ароматен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
22
10
Дай твоята оценка: