Начин на приготвяне
Тиквичката рендосвате и оставяте посолена за 10-15 минути да си пусне водата.
Изстискайте хубаво и добавете разбитите яйца, горчицата, сол, черен пипер, кашкавал, чесън и копър.
Разбъркайте сместа добре и я прехвърлете в тава застлана с хартия за печене (може допълнително да намазните отгоре и хартията за да не залепнат яйцата). Печете най-долу във фурната докато блатът е видимо готов и с приятен златист загар.
Изваждате от фурната, отлепвате внимателно от хартията мажете целия блат с лютеница или крема сирене (плънката е по избор и може да сложите гъби, маслини, пушено месо или каквото харесвате).
Редите моцарелата и внимателно завивате на руло. Поръсвате отгоре соленото руло с настъргания кашкавал и допичате още 4-5 минути.
Рулото с тиквичка и кашкавал е много вкусно, пригответе си го.
Коментари