Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло с тиквичка и кашкавал

Руло с тиквичка и кашкавал

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Руло с тиквичка и кашкавал
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Вкусно зеленчуково руло с ароматна плънка - неустоимо предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • горчица - 1 с.л.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г настърган
  • Плънка
  • лютеница - 3 с.л.
  • моцарела - 60 г
  • кашкавал - 100 г ( за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката рендосвате и оставяте посолена за 10-15 минути да си пусне водата.

Изстискайте хубаво и добавете разбитите яйца, горчицата, сол, черен пипер, кашкавал, чесън и копър.

Разбъркайте сместа добре и я прехвърлете в тава застлана с хартия за печене (може допълнително да намазните отгоре и хартията за да не залепнат яйцата). Печете най-долу във фурната докато блатът е видимо готов и с приятен златист загар.

Изваждате от фурната, отлепвате внимателно от хартията мажете целия блат с лютеница или крема сирене (плънката е по избор и може да сложите гъби, маслини, пушено месо или каквото харесвате).

Редите моцарелата и внимателно завивате на руло. Поръсвате отгоре соленото руло с настъргания кашкавал и допичате още 4-5 минути.

Рулото с тиквичка и кашкавал е много вкусно, пригответе си го.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#190217
Потребител#190217
Страхотно руло! Много вкусно стана.
15.06.2017 12:06
2
Антония
Антония
Плънката за рулото става много вкусна и с крема сирене, бяло сирене, чесън и копър. Може да се добави и лъжица , две майонеза или пък кисело мляко.
17.01.2017 17:28
4
1
Покажи всички подкоментари