Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от тиквички с прошуто

Руло от тиквички с прошуто

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Руло от тиквички с прошуто
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Руло от тиквички с прошуто - бихме го хапнали цялото, но ще оставим и за вас"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава, пресован
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 к.л. сушена, ронена
  • За пълнежа
  • крема сирене - 125 г
  • сирене - 100 г
  • прошуто - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Руло от тиквички с прошуто, което ще удовлетвори и най-капризния вкус.

Тиквичките се настъргват, отцеждат се от излишната вода. Към отцедените тиквички се добавят разбитите яйца, олиото, брашното и подправките.

Смесва се много добре и сместа се прехвърля в тавичка, върху намаслена хартия за печене. Рулото се пече на 180 градуса за 20-25 минути.

Изпечената платка се изважда от тавичката заедно с хартията. С помощта на кърпа се навива на руло от тиквички. Оставя се да изстине напълно.

Плънката се приготвя, като крема сиренето се смесва с настърганото сирене. Рулото се развива, отстранява се хартията. Маже се със сиренето и се покрива с прошуто. Завива се на солено руло и се оставя да се охлади за няколко часа.

Това руло от тиквички със сирене е уникално!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: