Начин на приготвяне
Руло от тиквички с плънка, което е вкусно предястие.
1. Настърганите тиквички се посоляват леко, след което се оставят да се отцедят добре от течността.
2. Смесват се с останалите съставки за блата. Добавете магданоз и копър, още подправки.
3. След като разбъркате много добре, разпределете сместа върху хартия за печене в квадратна тава и печете във фурната на 220 градуса. Печенето продължава до образуване на златиста коричка.
4. Готовият изпечен блат, заедно с хартията за печене, се поставя върху кърпа, и се навива на руло. Оставя се така за няколко минути, след което се развива пак.
5. Върху него се нареждат надребнените продукти за плънката. Соленото зеленчуково руло се навива пак.
6. Опакова се с хартия за печене стегнато и се слага в хладилник да се стегне. Сервира се с майонезен сос.
Рулото от тиквички е класическо студено предястие.
Коментари