Руло от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Руло от тиквички
Снимка: Антония
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Свежа идея за вечеря - всички вкъщи ще ахнат, като опитат това руло от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. (от 360 г)
  • яйце - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л., (без връх)
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • копър - 1 щипка, сух
  • За плънка
  • ементал - 100 г
  • пармезан - 60 г
  • хамон - 120 г (може да се замести с Прошуто или Шунка)
  • кашкавал - по желание
  • За допълнителна свежест и декорация
  • чери домати - 5 бр.
  • магданоз - листенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настържете тиквичката на едро ренде, поръсете със сол и разбъркайте. Оставете поне 20 минутки, за да може да пусне вода и после отцедете добре.

Разбийте яйцето с белтъците и щипка сол и добавете брашното, отново разбивайки добре.

Смесете тиквичките с яйцата и прибавете скилидката чесън, настъргана на ситно ренде. Накрая подправете със черния пипер и копър.

Покрийте тавичката на фурната със хартия за печене и я намазнете с мъничко олио, за да нямате проблем при отлепването. Изсипете сместа и с лъжица заравнете и придайте правоъгълна или квадратна форма. Печете 10-12 минути или до леко порозовяване на 200 градуса в предварително загрята фурна.

През това време си настържете сирената и пригответе Хамона или шунката за плънката.

Щом тиквеният блат е готов, поръсете първо с Ементал, подредете Хамона или шунката, нарязани на тънки листа (посоченото в рецептата количество е препоръчително, но не задължително и може да сложите по-малко или повече плънка). Накрая поръсете с Пармезан и допълнете с парченца кашкавал, ако желаете, за повече разкош.

Завийте на руло. Отделя се лесно от хартията и е пластично, така че на практика няма опасност да ви се начупи.

Украсете соленото руло с чери доматки и магданоз и може да сервирате веднага!

Рулото от тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
524
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Великолепно изпълнение!
29.05.2017 14:33
4
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Чудесна рецепта, но аз не бих заменила хамон с нищо друго
29.05.2017 13:11
3
1
1
Покажи всички подкоментари