Студени ягодови бонбони

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
798
1
29/12/2019
"Студени ягодови бонбони - студено обещание за вкусни минути на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ягоди - 1 ч.ч.
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • шоколад - 150 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме ягодите, кокосовото мляко и кленовия сироп в блендер и смесваме до получаване на хомогенна смес.

С помощта на специална лъжичка загребваме от сместа топчета и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги слагаме във фризера за 30 минути (ако нямаме такава, работим с две обикновени малки лъжички)

Разтопяваме шоколада заедно с маслото в микровълнова, като внимаваме да заври и прегори. Трябва да е течен.

Вадим бонбоните от фризера и ги потапяме един по един в шоколада.

Подреждаме ги отново върху хартията и ги прибираме този път в хладилника.

След малко останалият шоколад ще е леко стегнат. Тогава вадим бонбоните и с лъжичка гребваме шоколад и поливаме всеки бонбон с по малко шоколад.

Прибираме и държим бонбоните в хладилник, като ги изваждаме непосредствено преди сервиране.

Студените ягодови бонбони са готови.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар