Начин на приготвяне
Поставяме ягодите, кокосовото мляко и кленовия сироп в блендер и смесваме до получаване на хомогенна смес.
С помощта на специална лъжичка загребваме от сместа топчета и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги слагаме във фризера за 30 минути (ако нямаме такава, работим с две обикновени малки лъжички)
Разтопяваме шоколада заедно с маслото в микровълнова, като внимаваме да заври и прегори. Трябва да е течен.
Вадим бонбоните от фризера и ги потапяме един по един в шоколада.
Подреждаме ги отново върху хартията и ги прибираме този път в хладилника.
След малко останалият шоколад ще е леко стегнат. Тогава вадим бонбоните и с лъжичка гребваме шоколад и поливаме всеки бонбон с по малко шоколад.
Прибираме и държим бонбоните в хладилник, като ги изваждаме непосредствено преди сервиране.
Студените ягодови бонбони са готови.