Начин на приготвяне
Крилцата се измиват и оставят в гевгир, за да се изцеди водата от тях.
В дълбока купа се смесват подправките (синапа, джинджифила, чесъна, черния и лютия пипер), меда, ябълковия оцет, доматеното пюре и двата вида сос.
Главата лук се настъргва и през тензух се изцежда отделилият се сок, добавя се към маринатата. Опитвайте на вкус маринатата, за да балансирате по ваш вкус съотношението сладко-кисело-пикантно.
Крилцата се овалват в маринатата едно по едно и се оставят на хладно около 30 минути (това е минималното време, а иначе - колкото повече, толкова по-добре).
Маринованите крилца се прехвърлят в намазана със зехтина и загрята чугунена плоча (моята е електрическа) и се запичат до готовност от всички страни (времето е според възможностите на скарата), като при обръщането се мажат с четка с останалата в купата марината.
Сервират се горещи, леко намазани с отделилия се върху плочата сос, украсени с клончета пресен магданоз и резени лимон.
Пикантните крилца на плоча са готови.