Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на плоча

Пъстърва на плоча

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Пъстърва на плоча
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Загрейте плочата, пъстървата ще се опече буквално сама"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 цели дъгови
  • подправка за риба
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите. Посолете отвън и вътре, поръсете с подправката. Оставете за десетина минути в хладилник да поеме ароматите.

Подгответе си плочата или по-голям плосък тиган - загрейте, съвсем леко намаслете, ако се притеснявате, че ще залепне.

Печете от всяка страна за около 5-7 мин в зависимост колко е дебела рибата.

Поднесете със свежа салата и интересна гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Фантастична стана!
30.11.2022 20:28