Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Плодов сладолед»Сладолед с ягоди и кокосово мляко

Сладолед с ягоди и кокосово мляко

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сладолед с ягоди и кокосово мляко
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Че кой би устоял на покана за домашно приготвен сладолед с ягоди и кокосово мляко"

Необходими Продукти

  • кашу - 100 гр. сурово
  • лешници - 100 г
  • ягоди - 350 г
  • кокосово мляко - 200 мл
  • кокосово масло - 50 мл разтопено
  • кленов сироп - 50 мл
  • тръстикова захар - 50 г нерафинирана
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • ягоди - 150 г свежи за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразяваме предварително съда, в който ще замразяваме сладоледа / използвах за дръжки дървени шпатули/.

Накисваме за едно денонощие ядките.

Отцеждаме от водата кашу и лешниците, блендираме, докато получим хомогенна паста.

Добавяме останалите продукти - ягоди, кокосово мляко, разтопеното масло, кленовия сироп, захарта и ванилията.

Изсипваме в изстудените форми, поставяме дръжките* и замразяваме.

Преди сервиране прехвърляме за 15-20 минути в хладилника.

Гарнираме със свежи ягоди и поднасяме стрити на прах ядки и заливаме с кленов сироп.

Понякога използвам за заливка редукция от наров сироп - леката трапчиво кисела нотка е прекрасен вкусов завършек на сладоледеното изкушение.

*За дръжки използвах медицински дървени шпатули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
интересна рецепта . аз не обичам кленов сироп може ли да не се добаевя
30.05.2017 19:59
1
1
Покажи всички подкоментари