Начин на приготвяне
Замразяваме предварително съда, в който ще замразяваме сладоледа / използвах за дръжки дървени шпатули/.
Накисваме за едно денонощие ядките.
Отцеждаме от водата кашу и лешниците, блендираме, докато получим хомогенна паста.
Добавяме останалите продукти - ягоди, кокосово мляко, разтопеното масло, кленовия сироп, захарта и ванилията.
Изсипваме в изстудените форми, поставяме дръжките* и замразяваме.
Преди сервиране прехвърляме за 15-20 минути в хладилника.
Гарнираме със свежи ягоди и поднасяме стрити на прах ядки и заливаме с кленов сироп.
Понякога използвам за заливка редукция от наров сироп - леката трапчиво кисела нотка е прекрасен вкусов завършек на сладоледеното изкушение.
*За дръжки използвах медицински дървени шпатули.
Коментари