Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с чеснова коричка

Пуешки бутчета с чеснова коричка

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пуешки бутчета с чеснова коричка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Откакто опитахме тези пуешки бутчета с чеснова коричка, не искаме да чуваме повече за пилешко."

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. равна сушен
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете главата чесън и пасирайте скилидките заедно със сол и черен пипер на вкус, маслото, соевия сос, кърито, джинджифила и още някаква подправка на вкус.

С така приготвената паста намажете обилно бутчетата равномерно и ги поставете в подмазнена тава. Покрийте тавата с фолио и оставете на хладно за 1 час.

След това сложете тавата в умерено загряна фурна. Печете пуешките бутчета около час, след което отстранете фолиото.

Поливайте с получения сос в тавата бутчетата и ги доопечете до приятен загар.

Поднесете пуешките бутчета с чеснова коричка с гарнитура от салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
41
31
20
10
Дай твоята оценка: