Боровинков чийзкейк

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
02/06/2012
"И да не забравите, след като приберете чийзкейка в хладилника, за да стегне, сложете катинар, за да не намерите на сутринта само празната табла!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 736
  • Преглеждания за месеца896
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 320 г какаови
  • масло - 150 г масло разтопено
  • ромова есенция - 1/2 + 1/2 за крема
  • за крема
  • кремa сирене - 350 г
  • извара - 200 г
  • сметана - 300 милилитра заквасена
  • захар - 2/3 ч.ч. или на вкус
  • желатин - 2 - 3 пакетчета
  • боровинки - 200 грама пресни
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките измийте добре и ги накиснете във вода предварително, като може да смажете няколко плодчета, за да се оцвети водата.

Шоколадовите или какаовите бисквити смелете в блендер или кухненски робот или просто ги натрошете много добре. Смесете ги постепенно с разтопеното масло, 1/2 ромова есенция и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Разстелете я по дъното на подходяща форма, като направите равен блат. Сложете желатина да набъбне в необходимото количество вода, като използвате тази на боровинките.

Разбийте до гладка смес крема сиренето, захарта, сметаната, изварата, 1/2 ромова есенция, като може да добавите мъничко прясно мляко. Разтопете желатина и щом се поохлади леко при непрекъснато бъркане го добавете към крема.

Излейте млечната смес върху блата и напускайте подсушени боровинки. Отгоре може да сложите няколко лъжици сладко от боровинки и с помощта на вилица или нож да направите няколко движения за украса.

Внимателно сложете боровинковия чийзкейк в хладилник за една нощ, за да стегне. След това поръсете с още боровинки отгоре и поднесете.

Рейтинг

5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марин
Марин
13.02.2018 15:14
Кейка е супер,но ще е по-добре да се прави с хубаво крема сирене.
0
0
жаклин
жаклин
29.10.2012 13:15
рецептата е страхотна току-што я пробвах ... :) :)
1
0