Начин на приготвяне
Отделете бялата част от бисквитите (крема) в отделна купа. Другата част начупете на ситно с помощта на кухненски чук или нещо друго. Смесете ги с разтопеното масло. Разбъркайте добре.
Изсипете ги във форма за торта или чийзкейк и притиснете хубаво на дъното и изгладете добре основата. Сложете в хладилник.
В тенджерка, на слаб огън, смесете сиренето крема, захарта, крема от бисквитите и ваниловата есенция. Бъркайте, докато сместа се хомогенизира.
В чашка комбинирайте млякото с желатина.
Изсипете в тенджерата с крема и бъркайте докато сместа се сгъсти и започне да бълбука. Свалете от котлона и изсипете върху основата, която е в хладилника.
Изгладете добре и върнете отново в хладилника за 4 часа или за през нощта. Най-добре за една нощ. По желание, гарнирайте с още бисквити Орео, след като е готов.
Рецептата е от: iifymmitko.com
Коментари