Лимонов чийзкейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лимонов чийзкейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"Перфектният летен сладкиш трябва да е свеж, не твърде сладък, нито с прекалено много калории, точно както този лимонов чийзкейк"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 300 г чаени
  • ядки - 200 г смлени
  • масло - 150 г меко
  • за Крема
  • крема сирене - 250 г
  • извара - 250 г
  • захар - 200 г
  • сметана - 400 г заквасена
  • желатин - 30 г
  • лимони - сокът и кората от 1 лимон
  • ликьор - 50 мл лимонов
  • ванилия - 1 ампула
  • за Желето
  • вода - 150 мл
  • лимони - сокът и кората на 1 лимон
  • захар - 50 г
  • есенция - 1/2 капсула лимонова
  • ликьор - 25 мл лимонов
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените бисквити и ядки се объркват с разтопеното масло и тази смес се притиска към дъното на подходяща форма с махащи се стени, за да се оформи блата на чийзкейка.

Желатинът за крема се накисва в нужното количество вода. Останалите съставки за крема се разбиват с миксер до хомогенност и към тях се добавя разтопения и леко охладен желатин.

Кремът се излива върху блата и чийзкейкът се слага в хладилник да се стегне.

За желираното покритие смесете водата, сока и кората на лимона и ги кипнете за няколко минути в съд на котлона.

Добавете към тях захарта, есенцията, ликьора и набъбналия желатин. Бъркайте до неговото разтваряне.

Желето се оставя в хладилника да стегне и леко да стегне. Сипва се върху вече стегналия лимонов чийзкейк и се приглажда.

Връща се в хладилника за няколко часа преди чийзкейкът да се поднесе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
45
30
20
10
Дай твоята оценка: