Начин на приготвяне
Смлените бисквити и ядки се объркват с разтопеното масло и тази смес се притиска към дъното на подходяща форма с махащи се стени, за да се оформи блата на чийзкейка.
Желатинът за крема се накисва в нужното количество вода. Останалите съставки за крема се разбиват с миксер до хомогенност и към тях се добавя разтопения и леко охладен желатин.
Кремът се излива върху блата и чийзкейкът се слага в хладилник да се стегне.
За желираното покритие смесете водата, сока и кората на лимона и ги кипнете за няколко минути в съд на котлона.
Добавете към тях захарта, есенцията, ликьора и набъбналия желатин. Бъркайте до неговото разтваряне.
Желето се оставя в хладилника да стегне и леко да стегне. Сипва се върху вече стегналия лимонов чийзкейк и се приглажда.
Връща се в хладилника за няколко часа преди чийзкейкът да се поднесе.