Начин на приготвяне
Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер.
Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба.
Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресният розмарин и го смесваме с магданоза.
Слагаме от тях в корема около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби.
От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене, слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре.
Печем на 180-200 градуса в загрята фурна за 45 мин.