Начин на приготвяне
Лавраците, които ползвах, са от Лидъл, почистени в кутия. Ако вашите не са, трябва да ги почистите добре. Измивам ги добре със студена вода. Не махаме главите и опашките. Режем два листа фолио.
Фолиото трябва да е достатъчно голямо, за да можем да увием рибата. Разстилам единия лист фолио върху плот.
Мажа го в средата с 1 с.л. зехтин по дължина. Посолявам лаврака и поръсвам отвсякъде с малко черен пипер леко.
Нарязвам магданоза на ситно. Слагам го в купичка и прибавям сухия розмарин, разбърквам. Почиствам една скилидка чесън и я нарязвам на ситно. Лука го нарязвам на дребно.
Разпределям си сместа от магданоза и розмарина на повърхността на едната риба, слагам и във вътрешността.
После си разпределям отгоре и от лука и чесъна за вкус. Най-накрая слагам по дължина и 1 с.л зехтин. Увивам добре рибата с фолиото и слагам в тавичка.
Същото се повтаря и с другата риба. Печем рибата на 200 градуса в загрята фурна 30 мин.
След това откриваме фолиото и печем още 10 мин.
Хапваме със салата. Можете да сервирате в подходяща чиния за риба със самото фолио, като леко го отворите.
Приятен аромат и вкус. Да ви е сладко!
Лавракът във фолио с розмарин и магданоз е готов.