Супа с кресон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа с кресон2 / 2
04/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кресон - 3 шепи
  • праз - 2 стръка
  • селъри - 3 стръка
  • картофи - 3 броя
  • пащърнак - 1 корен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • мазнина - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и запържете в нея нарязаните дребно праз, селъри, настъргания пащърнак и скълцания чесън.

След 20 секунди добавете почистените и нарязани картофи , разбъркайте и долейте гореща вода, колкото да покрие зеленчуците.

Варете, докато картофите омекнат напълно. Добавете измития кресон, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.

Свалете веднага от котлона и оставете под капак за няколко минути.

След това пасирайте и по желание разбъркайте с малко сметана. Поднесете с листенца пресен кресон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: