Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Маслен сладкиш с дъх на ягоди

Маслен сладкиш с дъх на ягоди

Маслен сладкиш с дъх на ягоди
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Забравете за калориите и се насладете от сърце на този разкошен маслен сладкиш с дъх на ягоди"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г (студено)
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче (0.02)
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • сладко - 1 бурканче от ягоди (250 - 300 г)
  • ягоди - около 150 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. В купа пресейте брашното и прибавете нарязаното на кубчета студено масло, ванилията, бакпулвера, киселото мляко, жълтъците и половината от захарта. Замесете ронливо тесто.

Във форма за торта налепете по дъното 2/3 от тестото и приберете в хладилник за 5-10 минути. Останалото завийте във фолио и приберете във фризер.

Разбийте белтъците на сняг, като накрая постепенно прибавяте останалата захар с нишестето.

Върху тестото нанесете сладкото, а върху сладкото разпределете равномерно белтъците.

Извадете тестото от фризера и го рендосайте на едро върху белтъците. Наредете отгоре пресните ягоди, без да притискате.

Изпечете плодовия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути или до суха клечка.

Моята фурна е по-силна и след 30 минути печене го покрих с хартия. Изчакайте да изстине и освободете от ринга. Продуктите са за форма с диаметър 28 см.

Масленият сладкиш с дъх на ягоди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Филип Димитров
Филип Димитров
Изглежда доста апетитно!
01.06.2017 15:26
1
1
Покажи всички подкоментари