Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците. В купа пресейте брашното и прибавете нарязаното на кубчета студено масло, ванилията, бакпулвера, киселото мляко, жълтъците и половината от захарта. Замесете ронливо тесто.
Във форма за торта налепете по дъното 2/3 от тестото и приберете в хладилник за 5-10 минути. Останалото завийте във фолио и приберете във фризер.
Разбийте белтъците на сняг, като накрая постепенно прибавяте останалата захар с нишестето.
Върху тестото нанесете сладкото, а върху сладкото разпределете равномерно белтъците.
Извадете тестото от фризера и го рендосайте на едро върху белтъците. Наредете отгоре пресните ягоди, без да притискате.
Изпечете плодовия сладкиш в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути или до суха клечка.
Моята фурна е по-силна и след 30 минути печене го покрих с хартия. Изчакайте да изстине и освободете от ринга. Продуктите са за форма с диаметър 28 см.
Масленият сладкиш с дъх на ягоди е готов.
Коментари