Мъфини с шоколадови капки

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
02/06/2017
"Истинска наслада е да хапнете ароматен мъфин и да усетите сладостта на шоколадовите капки "
Приготвяне15 мин.
Готвене18 мин.
Общо33 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 526
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;

Мъфин форма с 12 гнезда;

книжни капсули - 12 бр.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка с ванилията и прясното мляко.

В купа се разбърква брашното, бакпулверyt, захарта, солта и се добавят шоколадовите капки.

С шпатула към сухите съставки се прибавят мокрите и разтопеното масло със стайна температура. Разбърква се само докато се комбинират съставките.

Равномерно с две супени лъжици или лъжица за сладолед се напълват книжните капсули. Поръсват се с топинг от кафявата захар и канелата.

Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.

Оставят се във формите за около 5 мин и след това се охлаждат върху решетка.

Източник: joyofbaking

Забележка: Всеки мъфин е приятен, въпреки че аз много не харесвам този американски вид кекс. Предпочитам да забъркам един хубав богат маслен кейк например. Но в интерес на истината децата много ги харесват и им се радват, затова ѝ ги спретнах набързо. Лесни ароматни кексчета, вътре с хрупкав шоколад.

Използвам винаги електронен кантар и затова давам и такъв грамаж. Но той може винаги да бъде закръглен за по-голямо удобство.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар