Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем.
Пресейте брашното с ванилията и щипка сол, добавете го на части към яйчената смес, като вече бъркате с лъжица.
Сложете хартия за печене в голямата тава на печката. Много леко намазнете с олио и разпръснете капките шоколад. Сипете сместа и подравнете внимателно.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете блата за около 8 минути.
Извадете и още горещ го обърнете върху чиста памучна кърпа. Свалете леко хартия и навийте блата на руло.
Разбийте течната сметана до получаване на твърд сняг. Развийте блата (вече охладен) и го намажете с течен шоколад, а отгоре разпределете сметаната. Завийте на сладко руло.
Поръсете готовото руло с пудра захар и поднесете.
Сладкото пандишпаново руло с шоколадови капки е готово.