Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Сладко пандишпаново руло с шоколадови капки

Сладко пандишпаново руло с шоколадови капки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Сладко пандишпаново руло с шоколадови капки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Слагайте кафето на котлона и се заемете с разрязването на сладкото пандишпаново руло - чудесна закуска за следобед у дома"

Необходими Продукти

  • шоколадови капки - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 4 с.лъжици
  • ванилия - 2 броя
  • още
  • течен шоколад - 3 - 4 с.л.
  • течна сметана - 250 мл за разбиване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем.

Пресейте брашното с ванилията и щипка сол, добавете го на части към яйчената смес, като вече бъркате с лъжица.

Сложете хартия за печене в голямата тава на печката. Много леко намазнете с олио и разпръснете капките шоколад. Сипете сместа и подравнете внимателно.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете блата за около 8 минути.

Извадете и още горещ го обърнете върху чиста памучна кърпа. Свалете леко хартия и навийте блата на руло.

Разбийте течната сметана до получаване на твърд сняг. Развийте блата (вече охладен) и го намажете с течен шоколад, а отгоре разпределете сметаната. Завийте на сладко руло.

Поръсете готовото руло с пудра захар и поднесете.

Сладкото пандишпаново руло с шоколадови капки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: