Картофени кюфтета с овче сирене и чили сос

02/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5642106051
"Кюфтенца, лют сос и зеленчуци - искате ли да готвим заедно?"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 6 бр. средно големи
  • зелен лук - 3 стръка /бялата част/
  • сирене овче - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • риган - 1 с.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • домашен чили сос
  • люти чушки - 2 бр. червени , нарязани на ситно
  • чесън - 3 бр. скилидки, обелени
  • оцет - 1/4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • За декорация
  • зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите. Сваряваме ги в подсолена вода. Минаваме ги през преса за картофи или намачкваме с подходящ прибор. Овкусяваме ги със сол, риган и черен пипер.

Нарязваме на ситно бялата част от зеления лук и го добавяме към картофите. Прибавяме настърганото на ренде сирене и галета.

Добавяме предварително разбитите яйца и разбъркваме всички продукти. От готовата смес оформяме кюфтета. Подреждаме ги в чиния, покриваме със стреч фолио и поставяме в хладилник за 30 мин.

Разбиваме на сняг белтъците.

Охладените кюфтета овалваме първо в брашно, после в белтъчната смес и пържим в сгорещено олио до готовност.

Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Пюрираме в блендер чушките, чесъна, оцета, захарта, 3/4 чаена чаша вода и солта възможно най-гладко.

Прехвърляме сместа в подходяща касерола и я поставяме на силен огън, докато заври.

Намаляваме котлона и разбъркваме соса, докато се редуцира с необходимата гъстота.

Гарнираме кюфтетата с лютият сос и декорираме със зеленчуци.

Поднасяме със салата според сезона.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар