Начин на приготвяне
Почистете добре и измийте пилешките дробчета. Поставете във вода с 1 кафена чаша оцет за 10-15 минути.
След престоя ги пуснете във вряща вода за около 5 минути. После отцедете дробчетата и ги настържете на фино ренде.
Тиквичката задушете на пара, след това я настържете заедно с киселите краставички.
Направете кашичка от яйцата, брашното, киселото мляко, сол и черен пипер на вкус. Към кашичката прибавете всички настъргани продукти. По желание за хомогенност може да пасирате сместа.
След това загрейте олио в подходящ за пържене съд и изсипете от сместа под формата на палачинка. Пържете до готовност.
От така приготвената смес обикновено се получават 4-5 палачинки при тиган с 30 сантиметрово дъно.
Поднесете с лимонов резен.