Орео сладкиш с череши

03/06/2017
"Шоколадово съвършенство с нежен аромат на череши - наслада за всеки "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 707
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 11 бр. Орео
  • бисквити - 5 бр. Закуска с какао
  • масло - 110 разтопено
  • череши - 1 шепа
  • сладкарска сметана - 200 г
  • шоколад - 100 г млечен
  • пудра захар - 2 - 3 с. л.
  • прясно мляко - 250 мл студено
  • крем - 1 пакет от 55 г с шоколадов вкус на д - р Йоткер без варене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитките Орео се отлепват и с нож се сваля белият им крем. Отделят се 4 цели бисквитки за украса, останалите се слагат в найлонов плик с начупени парчета от бисквити Закуска и се начукват на ситно.

Сипват се в купа, добавя се разтопено масло, разбърква се с лъжица и сипваме в тавичка 24 см с отключване, аз поставях върху хартия за печене, но може и без нея. С лъжица се притиска към дъното да се получи блат.

В купа се загрява сметана, добавя се начупен млечен шоколад и бъркаме с вилица на крем. Оставяме да се охлади. В друг съд се разбива с миксер студеното прясно мляко с пакетче шоколадов крем и пудрата захар.

Към охладената сметана сипваме шоколадовия крем и разбъркваме на хомегенна смес. Върху бисквитения блат се нареждат парчета обезкостени череши и покриваме с шоколадовия крем.

Отгоре се набождат начупени бисквити Орео и няколко цели черешки и отделно парченца. Оставя се в хладилник да стегне най-малко 4 часа, а при мен за 8 часа.

После се изважда от формата, хартията се сваля и поставяме в чиния. Нарязва се на парчета и хапваме с наслада шоколадовото съвършенство. Да си оближеш пръстите!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар