Начин на приготвяне
Бисквитките Орео се отлепват и с нож се сваля белият им крем. Отделят се 4 цели бисквитки за украса, останалите се слагат в найлонов плик с начупени парчета от бисквити Закуска и се начукват на ситно.
Сипват се в купа, добавя се разтопено масло, разбърква се с лъжица и сипваме в тавичка 24 см с отключване, аз поставях върху хартия за печене, но може и без нея. С лъжица се притиска към дъното да се получи блат.
В купа се загрява сметана, добавя се начупен млечен шоколад и бъркаме с вилица на крем. Оставяме да се охлади. В друг съд се разбива с миксер студеното прясно мляко с пакетче шоколадов крем и пудрата захар.
Към охладената сметана сипваме шоколадовия крем и разбъркваме на хомегенна смес. Върху бисквитения блат се нареждат парчета обезкостени череши и покриваме с шоколадовия крем.
Отгоре се набождат начупени бисквити Орео и няколко цели черешки и отделно парченца. Оставя се в хладилник да стегне най-малко 4 часа, а при мен за 8 часа.
После се изважда от формата, хартията се сваля и поставяме в чиния. Нарязва се на парчета и хапваме с наслада шоколадовото съвършенство. Да си оближеш пръстите!