Начин на приготвяне
Натрошавате бисквитите и към тях прибавяте кокоса и маслото, което предварително сте разтопили. Може в микровълнова, а може и на водна баня.
Замесвате тесто от бисквитите и маслото, не трябва тестото да се рони, ако се рони, трябва да добавите още разтопено масло.
Слагате го във желаната от вас форма, разстилате го равномерно и го притискате с дланта или с лъжица. Трябва да стане твърдо легло.
Оставяте в хладилник да се охлади и да стегне. През това време пасирате ягодите и разбивате сметаната.
Половината сметана я обърквате с ягодите, като за тази цел използвате шпатула, а не миксер. Изсипвате върху бисквитите ягодовата смес и оставяте в хладилника за 20 мин да стегне.
След това изсипвате останалата сметана, заравнявате, декорирате с ягоди по ваш вкус и посипвате с шоколадови пръчици.
Оставяте във фризер за 3-4 часа и след това консумирате с удоволствие.