Магданозени кюфтета с овесени ядки

Магданозени кюфтета с овесени ядки

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
182
1k
619
395
2
Магданозени кюфтета с овесени ядки
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
03/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Сготви40 мин.
Общо110 мин.
Порции4
"Кюфтета без кайма, а с магданоз и ядки - които ще ви откраднат сърцето"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се измива и нарязва на ситно, може и дръжките да добавите. Слагате го в дълбока купа.

Овесените ядки се накисват във вода, ако е вряла по-бързо ще се разкиснат и няма да ги чакате много време.

Ако искате, може да си оставите 2 с.л. от ядките, за да ги сложите заедно с останалите продукти, така кюфтетата ще придобият леко хрупкав вкус.

В купата при магданоза добавяте яйцата, натрошеното сирене, брашното, содата и солта.

Отцеждате овесените ядки от водата и тях добавяте към всички продукти. Обърквате добре и оставяте за 1 час в хладилника.

В тава слагате хартия за печене, оформяте кюфтета от сместа и ги нареждате.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

За около 40 минути ще са сменили цвета си и ще имат кафеникав загар. Към тях можете да си направите млечен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: