Пълнени чушки с ориз, гъби и домати

03/06/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Свежи постни пълнени чушки - кой иска една порция "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 879
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 17 бр. средни
  • лук - 2 глави
  • гъби - 500 г
  • ориз - 1 и 1/3 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • домати - 1 консерва цели
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и изчиствате чушките от дръжките. Обелвате и нарязвате лука. В дълбок тиган слагате 100 мл олио да се загрее и запържвате лука.

Измивате гъбите и ги нарязвате, добавяте ги към лука и те да се запържат, така ще намалят обема си.

Ориза го изчиствате и измивате, добавяте го към гъбите и бъркате, да не се захване за дъното.

Добавяте доматите към ориза, като единият вариант е да ги пасирате, другият да ги нарежете. Аз ги нарязах.

Добавяте 1/2 ч.ч. вода и гответе до полуготовност на ориза, трябва да е все още твърд, но да е поел водата и сока от доматите.

Подправете с черен пипер, сол и магданоз, който сте измисли и нарязали на ситно. Оставете си от магданоза за украса, ако желаете.

Напълнете чушките с помощта на чаена лъжичка и ги наредете в тава.

Сипете вода, колкото да ги покрие и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-45 мин.

След като са готови поръсете с магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар