Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с ориз и гъби

Пълнени чушки с ориз и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнени чушки с ориз и гъби1 / 2
12/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Толкова са вкусни и ароматни, че чак на втората чушка ще разберете, че са и постни"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг Капия
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 - 3 броя
  • гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 3 - 4 броя настъргани
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и изтърбушват. В 100 мл олио се запържва скълцания лук, след което се добавя измитият ориз, 2-3 нарязани дребно домата и гъбите. Добре се разбърква и след като се запържи, се долива 1 ч.ч. топла вода. Овкусете със сол и черен пипер и оставете оризът да поеме течността.

Напълнете чушките с плънката и потапяйте отвора в брашно. Подреждат се в подмазнена тава. Отделно загрейте 4-5 с.л. олио и запържете останалите 3-4 настъргани домата. Разредете запръжката с 1 ч.ч. гореща вода.

Залейте напълнените чушки със запръжката и сложете да се изпекат до готовност в загрята на 180 градуса фурна, като ги обърнете по веднъж по средата на печенето. Поднесете пълнените чушки с ориз и гъби с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
47
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Страхотна рецепта, аз сложих и малко маслини в ориза, стана чудесно. Благодаря за рецептата :)
10.08.2018 07:21
olga
olga
Като се подредят в тавата,във фурната ли се слагат и на колко градуса?
11.07.2013 16:57
1
asq
asq
Не пише на колко градуса да е фурната ?
05.07.2013 15:39
Деси
Деси
Това е първата рецепта, която пробвам оттук. Много приятно леко ястие. И се приготвя лесно.
27.08.2012 20:44
емилия
емилия
перфектна рецепта, ще я пробвам утре, отивам за гъби
10.08.2012 12:50