Печен толстолоб

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
03/12/2017
"Забравете за предразсъдъците, че риба и мляко не бива да се комбинират и опитайте нашата рецепта за печен толстолоб!"
Приготвяне130 мин.
Готвене30 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56 645
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • толстолоб - 4 големи котлета
  • прясно мляко - 1 л
  • чесън - на прах
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • кайенски пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. натрошен
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Вземете котлетите толстолоб и хубаво ги натъркайте със сол, чесън на прах и останалите подправки на около.

Сложете ги в намазнена тава, поръсете с малко скълцан магданоз и по желание нарежете едро лук и го разпределете между котлетите.

Полейте рибата със струйка зехтин и я покрийте със свежо фолио. Оставете в хладилник, за да овкусява за 1-2 часа.

След това залейте отгоре с прясното мляко и сложете толстолоба на фурна да се пече за 30 минути на 200 градуса. Така приготвена рибата става невероятно крехка.

Рейтинг

5 8
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
веселка
веселка
24.04.2014 21:18
Изпробвам рецептата в момента.Рибата със или без фолиото пече?
10
1
mimi
mimi
09.08.2013 19:03
Това е сьомгаааар не е толстолоб.....
6
0