Пълнени тиквички с кафяв ориз и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
04/06/2017
"Изкусително предложение, което искате да приемете още сега "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 403
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз 1 час преди готвенето му. При готовност го отцедете и пригответе като го сварите в бульон (400-440 мл от цялото количество, като оставите малко за печенето ) или вода, като оризът към течността трябва да е 1:4 и се вари около 40 мин. Кафявият ориз остава по-твърд при готовност.

Измийте и отрежете капачета на тиквичките. Издълбайте вътрешността с малка лъжичка. Нарежете вътрешността на дребно. Нарежете домата на дребни кубчета и скилидката чесън на дребно.

В съд смесете нарязаната вътрешност на тиквичките, добавете нарязания домат и чесъна и сготвения кафяв ориз. Добавете нарязаната на малки кубчета скаморца или кашкавал. Разбъркайте с балсамовия оцет и нарязания копър. Овкусете със сол при необходимост.

Напълнете тиквичките с плънката и захлупете с капачетата. В подходяща тава, намазана със зехтин, изсипете останалата ви плънка и отгоре поставете пълнените тиквички. Сипете в съда останалия зеленчуков бульон.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути, като към края на готвенето, махнете капачетата на тиквичките и поставете малки парченца скаморца или кашкавал и запечете за около 10 минути до запичането им.

Двустранна резачка за зеленчуци на лентички-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двустранна резачка за зеленчуци на лентички
9.99 лв.
7.69 лв.
Виж ››

Резачка за зеленчуци с възможност за 2 вида спираловидно рязане - тънки или по-дебели лентички. За спиращи дъха зеленчукови декорации и презентации на приготвените ястия.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар