Начин на приготвяне
Първо приготвяме къпкейковете. Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се яйцата едно по едно, като се бърка непрекъснато.
Добавяме сметаната и пресятото с бакпулвера и содата брашно. Бърка се с шпатула, съвсем леко.
Ароматизира се с ванилиите.
Сместа се разпределя в хартиени капсули във форма за мъфини.
Kъпкейковете се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 мин.
За муса почистваме и измиваме ягодите. Нарязваме ги на ситни зарчета, като част от тях /по-дребнички/ отделяме за гарниране.
С подходящ съд накисваме желатина в малка част от прясното мляко, а останалото загряваме на котлона. Прибавяме към него и желатина и разбъркваме, докато се разтвори.
Разбиваме течната сметана заедно с малко пудра захар. Към тях добавяме кондензираното мляко и заквасената сметана.
Опитваме сместа на вкус и ако не ви е достатъчно сладко прибавете малко пудра захар.
Накрая следва прясното мляко с желатина и ванилията. Обединяваме сместа заедно с битата сметана и нарязаните ягоди.
С готовият мус пълним пош, но с широк накрайник.
Шприцоваме изстиналите къпкейксчета. Гарнираме с ягодка, декорираме със захарни фигурки и аранжираме с въображение.