Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със заливка и гъби

Мусака със заливка и гъби

Мусака със заливка и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Една идея по-вкусна и ароматна от обикновената, защото е приготвена с гъби и много мерак"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 500 г
  • картофи - 800 г
  • печурки - 8 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • доматен сок - 250 мл
  • захар - щипка
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • хималайска сол
  • магданоз
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и слагате да се задуши, прибавяте каймата и разбърквате, като добавяте малко вода, за да се раздроби.

След като се запържи прибавяте и доматения сок с щипката захар и останалите подправки без магданоза.

Оставяте малко да покъкри, нарязвате картофите на дребни кубчета и в тава смесвате цялата смес, ако е необходимо прибавете още малко вода.

Нарежете гъбите на ивици и подредете отгоре, като преди това поръсите обилно с магданоз, сложете тавата във фурната да се запича.

Разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и содата. След като изври водата на мусаката извадете и залейте с млечната смес, запечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: