Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Традиционна мусака със заливка

Традиционна мусака със заливка

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Традиционна мусака със заливка
Снимка: Лидия - Гери
1 / 3
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 зелена
  • доматено пюре
  • кисело мляко
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се задушават ситно нарязаните зеленчуци – лук, морков, чушка. Към тях се добавя доматеното пюре и каймата (предварително разбита с малко вода).

След това се добавят нарязаните на ситно кубчета картофи, сол, чубрица, дафинов лист, черен пипер. Налива се топла вода колкото да покрие всички продукти. Пече се на 220 градуса.

След като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
Обожавам я!
25.02.2016 09:47
Лидия - Гери
Лидия - Гери
И аз много обичам да ям мусака .
24.02.2016 14:50
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Всяка седмица да ям,няма да ми омръзне този вид мусака :-)
24.02.2016 12:50
1