Ризото Ботичели

ТеодораТеодора
Новак
3
5
9
1
06/06/2017
"Нежно, ароматно и леко - усетете духът на Италия във всяка хапка ризото Ботичели "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 600
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме продуктите. Нарязваме на ситно лука и чушките, а тиквичките и морковите ги настъргваме. Запържваме леко лука и морковите, после прибавяме чушките и тиквичките.

След това слагаме ориза и постепенно слагаме бульона, който предварително сме разтворили във вряща вода. Бъркаме от време на време.

Изчакваме водата да се изпари и прибавяме граха. После добавяме сол и черен пипер на вкус, виното и останалите подправки.

Накрая слагаме настъргания кашкавал и маслото и разбъркваме хубаво, докато е още топло ризотото.

Преди поднасяне декорираме с магданоз.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар