Сладкиш с рикота и череши

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сладкиш с рикота и череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • рикота - 500 г или пълномаслена извара
  • захар - 6 с.л.
  • грис - 1/4 ч.ч. пшеничен
  • кисело мляко - 170 - 200 г пълномаслено или заквасена сметана
  • яйца - 2 броя
  • череши - около 300 г без костилки или други плодове по желание
  • масло - за намазване формата
  • галета за пръсване формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте хубаво гриса с киселото мляко или сметаната и оставете да престои така за известно време.

Разбийте много добре яйцата със захарта и добавете рикотата, гриса с киселото мляко и накрая объркайте с плодовете, предварително подсушени.

Намаслете невисока форма за печене и я поръсете с галета равномерно.

Сипете сместа за сладкиша и я заравнете. Сложете да се изпече на 180 градуса за около 50-55 минути или докато добре засъхне и отгоре се зачерви.

Поднесете сладкиша с рикота и череши охладен напълно и поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: