gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Кашкавалени гризини

Кашкавалени гризини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Кашкавалени гризини
Снимка: Мария Симова
1 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Направете деня по-вкусени и ароматен с домашно приготвени кашкавалени гризини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете сиренето и кашкавала на ренде, добавете яйцето и разбъркайте.

Прибавете смесените кисело мляко със содата и мекото масло, замесете меко. Поставете тестото в хладилник за 2-3 часа да стегне.

След което разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см, като се стараете да е правоъгълна кората. Намажете кората с разбития жълтък и поръсете със смесените маково семе и риган.

Нарежете с помощта на нож за пица на тънки 0.5 см и дълги ленти и редите в тава, постлана с хартия за печене, като някои от тях можете да усуквате.

Печете гризините в предварително нагрята на 180 градуса фурна до кафяв загар, оставете напълно да се охладят и сервирайте като занимавка пред синия екран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: