Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Зебра сладкиш с череши

Зебра сладкиш с череши

Зебра сладкиш с череши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Опитомете дивото - пригответе класически зебра сладкиш със свежо допълнение от череши"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 пълна ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • череши - 1 шепа
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Сипвам бакпулвера в киселото мляко и разбърквам с вилица да шупне. Добавя се в яйчената смес, прибавям и олио, ванилия и накрая брашното на части.

Разбърква се, докато се получи кексова смес, отделя се половината в купа и се разбърква с какаото на гладко кафяво тесто. Черешите се почистват от костилката и оставяме настрани.

В тава върху хартия за печене сипваме в средата една-две лъжици от бялата смес. В центъра сипваме лъжица или две от кафявата и така се редуват на принципа на кекс зебра, докато свърши тестото. Отгоре се разпределят почистени череши, като се притискат в сместа.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути, проба с клечка - да излезе суха.

Изважда се и охладен се нарязва.

Вкусно и шарено.

Може да се поръси с пудра заха , но не исках да се скрие красивата шарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: