Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с кимион

Солени кифлички с кимион

GagaGaga
Новак
7338
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солени кифлички с кимион
Снимка: Gaga
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ядеш и не броиш - такова е правилото за тези кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г за кифлички
  • мая - 25 г
  • прасно мляко - 150 г с вода
  • мас - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л.
  • ким - според нуждите
  • сусам - според нуждите
  • сол - по желание, едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло мляко заедно с вода разбъркайте маята, малко брашно и захар. Оставете за около десет минути, за да втаса маята.

В купа за бъркане смесете брашното, солта, едно яйце и част от мазнината. Изсипете сместа с маята и омесете меко тесто за кифлички, първо с лъжица, след това с ръце. Оставете замесеното тесто покрито да се удвои, за около 30 минути.

Разделете тестото на три равни части, разтегнете леко всяка част до кръг, намажете с мазнина, с изключение на последната, и наредете една върху друга. Когато всичко е подредено, отново разтегнете до дебелина 2-3 мм и намажете с мазнина.

Разделете на 12 триъгълника и навийте на кифличка. Подредете всички кифлички в тава за печене, покрита с хартия за печене и оставете покрита, докато фурната се загрява до 200 градуса, около 10-15 минути.

Преди печене намажете солените кифлички с разбито яйце и поръсете с кимион, сусам или едра сол, по желание. Изпичането им трябва да отнеме около 20 минути.

Сервирайте топлите солени кифлички с кимион!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: